Letní odchov


V létě je nejlepší období líhnout a odchovávat. Vajiček je všude dost a tak jsou dostupné. Na odchovnu potřebujete jen maltovník a zdroj tepla.

například přepravka, hranol, květináč, žárovka, kabel a objímka. A na světě je odchovna. Tahle odchovna by měla být v místnosti, kde neklesá teplota 15 stupnů. Žárovka stačí jen 40 W. Žárovka je jen pojistka, aby jim nebyla zima. to se pozná tak, že nepříjemně pípaji. To poznáte hned. Pokud jim nasypete směs K1(10Kč/kg) a dáváte jim preventivně černý čaj, tak jim nebude nic chybět.



V maltovníku venku.
Asi až od třetího týdne bych dával kuřata ven do malé přenosné voliéry. Dřív to nemá smysl pokud ji nepostavíte do mraveniště. Přibližně od třetího týdne dokážou sami škubat žabinec.
Pokud nemáte nebo nechcete dělat primitivní odchovnu z maltovníku a světla, tak můžeme za vratnou zálohu(200Kč) půjčit. Neobsahuje žárovku.


Zapůjčit si  přenosnou voliéru 1x1x0,5m můžete za vratnou zálohu 300Kč a 1l octa.


Do druhé týdne stačí maltovník 40litrů. I do 6 týdne stačí pokud vezmete prkna a uděláte navýšení maltovníku.Čištění maltovníku je snadné.

Nebo se můžete vrhnout do odchovny, ale doporučuji mít to bez pevného dna. položíte lino a na to dáte odchovnu. A pak při čáístění odchovu dáte pryč a pomocí lopatkou srábnete písek nebo hobliny a máte uklíd rychle hotový.