Otázka odbytu?

Hedvábničky nejsou na maso a ani na vajička. Je to okrasné plemeno a lidi je chovaji pro radost. Snášeji jen 50 vajec. Maximálně prý 80 vajec ročně. Je si tedy potřeba uvědomit, že se k nim chováte jinak než brojlerům,nosnicím, hybridkám a jiným plemenům.Co to sakra povídám. Je to stejný pokud jste množitel.

Jak máte vajička, tak hned na bazos.cz a facebook třeba Bazar násadových vajec
https://m.facebook.com/groups/451193908411525
Pokud neprodáte, tak po 14 dnech dáte do líhně a až budou kuřata, tak nabízet ve skupinách.
https://m.facebook.com/groups/542497995889461
Pokud se neprodaji, tak je je to jedno. Na příští rok máte slepičky, které Vám daji násadová vajička. Vždy stojí 10-25Kč od jakékoliv čistokrevných plemene slepic. Tak né na jídlo.

Otázka je jak se dostane vajička a drůbež ke kupci. Vajička poštou. A drůbež si pro ni přijedou a pak pak autem nebo pokud má někdo invalidní průkaz, tak ČD, kde je sleva. A pokud do zahraničí, tak napíše někomu z na facebooku jestli by něchtěl přivydělat.
https://m.facebook.com/groups/295668737285201
Ale tohle se řeší až je zvládnutý chov a neví co s drůbeži. Tak za 2 roky.

Nešel bych do toho pokud neumím zacházet s facebookem. A nemít organizačný schopnost. Tedy se domluvit a spočítat kolik vyjde doprava. A určitě bych si nepořizoval auto a i LPG pokud bych neměl ještě něco v plánu.

Ono se jde autem vydělat i další peníze. Třeba, že odvezete chovatelům drůběž na výstavu a tam rovnou prodáte svá kuřata. Tak se vám to vyplatí.

To je základní myšlenka, že chov drůbeže nemáte jako hlavní výdělek, ale jako příležitostní, který Vás baví.